Asbest verwijderen particulier

Wilt u asbest verwijderen particulier? Asbestcentraal staat voor u klaar. Wij zijn een gecertificeerd en professioneel asbestverwijderingsbedrijf. Bij ons kunt u terecht voor asbest verwijderen particulier, maar ook v
oor asbestinventarisatie easbest verwijderen particulier n herstelwerkzaamheden.

Asbestcentraal heeft een team van vakmannen met veel ervaring en een uitstekende opleiding. U wordt door ons snel geholpen met het asbest verwijderen particulier en andere werkzaamheden op het gebied van asbest.

Index

Over asbest

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen. De mineralen bestaan uit lange, dunne vezels. De vezels zijn alleen met een microscoop waar te nemen. De asbestmineralen zijn onder verdelen in 2 groepen

 • Amfibool, waar tremoliet (grijs asbest), amosiet (bruin asbest), crocidoliet (blauw asbest), actinoliet (groen asbest) en anthophylliet (geel asbest) onder vallen.
 • Serpentijn, waar Chrystofiel (wit asbest) onder valt.

Bij ruw asbest is het makkelijk te zien om welke soort door de kleur van het asbest. Als asbest verwerkt is, kan alleen met microscoop de soort asbest bepaald worden.

Asbestvezels breken makkelijk af. Ze komen dan in de lucht terecht. Als de vezels ingeademd worden, is er een kans dat ze bepaalde ziektes veroorzaken zoals een vorm van longkanker en stoflongen. Asbest is dus gevaarlijk.

Hoe groot risico het asbest voor de gezond vormt, hangt af of het asbest hechtgebonden of niet-hechtgebonden is. Hechtgebonden asbest zit vast in een product, zoals cement. Ook de vezels van het asbest zitten ook vast en zullen niet afbreken, tenzij het asbestcement beschadigd wordt.

Niet-hechtgebonden asbest zit niet goed vast in een product. De vezels komen gemakkelijk vrij. Ze hebben bovendien een hoog asbestgehalte (tussen de 75 en de 100 procent), waardoor niet-hechtgebonden asbest zeer gevaarlijk is.

Is dit asbest?

Het is niet mogelijk om met het blote oog te bepalen of een bepaald materiaal asbest bevat. Er zijn soms wel aanwijzingen. Materiaal met asbest is meestal wit tot lichtgrijs en heeft vaak een vezelachtige structuur. Om zekerheid te krijgen, moet er een monster afgenomen worden dat in een laboratorium geanalyseerd wordt.

In 1993 is een geheel asbestverbod ingegaan. Als u gebouw of woning dus na 1993 gebouwd is, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.asbest

Als u kiest voor asbest verwijderen particulier, moet u volgens de huidige regelgeving eerst een asbestinventarisatie laten doen. Een asbestinventarisatie is een onderzoek, waarbij er wordt gekeken of:

 • Er asbest aanwezig is
 • Waar het asbest aanwezig is
 • Om wat voor een asbest het gaat.

Het bedrijf dat u inschakelt voor een asbestinventarisatie moet in het bezit zijn van een SC-540 certificaat. Er zijn 3 soorten asbestinventarisaties:

Type A: Complete asbestinventarisatie.

Het bestaat uit:

 1. Een documentenonderzoek.
 2. Een persoonlijk gesprek met u over de bouwgeschiedenis
 3. Het bekijken van uw gebouw om te bepalen waar asbest aanwezig is
 4. Het afnemen van monsters
 5. Analyseren van de monsters in een laboratorium
 6. Een rapport met al onze bevindingen

Type B: Aanvulling op een complete asbestinventarisatie.

Wordt gedaan als er een vermoeden is dat er niet waarneembaar asbest aanwezig is in het pand. Er worden monsters van de funderingen en bouwconstructies geno,em. Het is een destructief onderzoek, waarbij er schade aan het gebouw ontstaat.

Type 0: Compactere versie van type A

Dit onderzoek wordt gedaan als het gebouw, waarin het asbest zich bevindt, nog in gebruik is.

Asbest verwijderen particulier kosten

U bent vast benieuwd naar de asbest verwijderen particulieren kosten. Iedere prijsopgave is uniek, omdat elke situatie uniek is. De belangrijkste factor voor het bepalen van de asbest verwijderen particulieren kosten is de omvang van de asbest. De omvang van de asbest blijkt echter pas na een asbestinventarisatie.

Wilt u graag weten wat de asbest verwijderen particulieren kosten zijn? Neem contact op met Asbestcentraal voor een geheel vrijblijvende en GRATIS offerte voor een asbestinventarisatie. Nadat het rapport van de inventarisatie is opgesteld, maken we een gepersonaliseerde offerte voor u voor het verwijderen van asbest.

Onze offertes zijn overzichtelijk en hebben geen kleine lettertjes. Wij zijn transparant. Als u vragen heeft over asbest verwijderen particulieren kosten, neem dan contact op met Asbestcentraal. Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Daarom laat u uw asbest verwijderen door een gecertificeerd asbestbedrijf

Als u asbest verwijderd, bent u in veel gevallen verplicht om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen. Asbestcentraal heeft voor het verwijderen van asbest de benodigde certificaten en de benodigde kennis.

Bij Asbestcentaal hebben we vakmannen met jarenlange ervaring in asbestverwijdering voor u klaar staan. Wij verwijderen uw asbest op een zeer professionele en veilige manier.

Het grote voordeel van Asbestcentraal is dat wij alle werkzaamheden omtrent asbest onder één dak hebben. U kunt zowel een inventarisatierapport laten opstellen, als asbest laten verwijderen en renovatiewerkzaamheden laten doen. U heeft echter altijd één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden. Ons team bestaat uit adviseurs en professionals.

Wij hebben een transparant bedrijf. U krijgt van ons een overzichtelijk offerte zonder kleine letters. Bij Asbestcentraal geven we u bovendien altijd openheid over de kosten.

Subsidie asbest verwijderen particulier

Op 1 januari 2016 ging de subsidieregeling verwijderen asbestdaken in. Met deze regeling stimuleert het ministerasbest-verwijderen-van-dakie van Infrastructuur en Milieu de verwijdering van asbestdaken. Door weer en wind raakt een asbestdak namelijk langzaam beschadigd. Hierdoor komen er asbestvezels vrij in de lucht, waardoor het milieu en de volksgezondheid in gevaar worden gebracht.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden. Heeft u een asbestdak? U moet het dak in de periode van 2016 tot 2024 laten verwijderen. Voor elke vierkante meter verwijderd asbestdak krijgt  u € 4,50 aan subsidie met een maximum van 25.000 euro per adres. Er is elk jaar een bepaald bedrag beschikbaar voor de subsidieregeling verwijderen asbestdaken. Is het bedrag al uitgegeven? Dan krijgt u de subsidie op 1 januari van het daaropvolgende jaar.

U mag de subsidie alleen aanvragen wanneer u degene bent die betaald voor het asbestdak verwijderen. Tot 31 december 2019 17:00 is de subsidieaanvraag in te dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U kunt nog tot 6 maanden na het verwijderen van uw asbestdak uw aanvraag indienen. Alleen als de aanvraag volledig ingevuld is, wordt hij in behandeling genomen.

Als u de aanvraag heeft ingediend, ontvangt u binnen 13 weken een brief met de beslissing of uw aanvraag is goedgekeurd.

Onze contactgegevens

Heeft u na de bovenstaande informatie nog vragen over subsidie asbestverwijdering particulieren of over asbest verwijderen particulieren kosten? Of wilt u graag een GRATIS en geheel vrijblijvende offerte voor een inventarisatierapport? Bij Asbestcentraal staan we voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op door ons te bellen of te bellen:
Telefoonnummer: 085-483 9847

E-mailadres: info@asbestcentraal.nl

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Veelgestelde vragen over asbest verwijderen particulieren

Wat zijn de kosten asbest verwijderen particulier?

Iedere prijsopgave voor de asbest verwijderen particulieren kosten is anders. De asbest verwijderen particulieren kosten zijn vooral afhankelijk van de omvang van het asbest. De omvang kan echter pas na een asbestinventarisatie bepaald worden.

Kom ik in aanmerking voor asbest verwijderen particulier subsidie?

Wie komt in aanmerking voor de subsidieregeling verwijderen asbestdaken?:

 • Overheden
 • Particulieren
 • Bedrijven
 • Non-profit organisaties

Om de subsidie asbestverwijdering particulieren aan te vragen, moet het te verwijderen asbestdak minstens 35 vierkante meter zijn. U kunt alleen de subsidie aanvragen als u ook degene bent die de rekening betaald voor de asbest verwijderen.

Mag ik zelf als particulier asbest verwijderen?

Dit zijn de wettelijke voorwaarden om zelf asbest te verwijderen:

 • Lever het materiaal in een onbeschadigde verpakking aan bij een inzamelpunt voor asbest.
 • Het te verwijderen asbest is niet meer dan 35 vierkante meter per adres.
 • U meldt het minimaal 5 dagen voor het verwijderen van het asbest van de gemeente.
 • Verpak het asbesthoudende materiaal luchtdicht zonder ander afval luchtdicht in plastic met een officiële asbeststicker erop.
 • Het gaat om het asbest dat deel maakt van een vaartuig, woning of bijgebouw, die niet worden gebruikt voor een bepaald beroep of voor een bedrijf en die ook niet bedoeld zijn voor een beroep of voor een bedrijf.
 • U doet dit als particulier en niet voor u beroep of bedrijf.
 • Geef de opdracht aan een gecertificeerde asbestonderzoeker om te controleren of er asbest is achtergebleven.

Kunt u niet aan deze voorwaarden voldoen of vind u het inleveren van asbest veel te ingewikkeld? Asbestcentraal doet het graag voor. Bel of mail ons voor een persoonlijke offerte.