Benieuwd Naar Asbest Verwijderen Kosten?

Asbest Verwijderen KostenIs er asbest in uw woning, pand of object gevonden en wilt u dit laten verwijderen? De kosten asbest verwijderen verschillen sterk per project en omvang. Bij Asbestcentraal voorzien wij u altijd van een duidelijke offerte met een helder overzicht van de kosten verwijderen asbest.

Wilt u een persoonlijke en vrijblijvende offerte ontvangen? Of heeft u vragen over de kosten? Neem dan contact op met Asbestcentraal. We voorzien u graag van meer informatie of een deskundig advies.

Index

Asbest uitgelegd

Asbest is een veel gebruikte term maar wat is asbest nou precies? We leggen het graag voor u uit.

Asbest is een natuurlijk materiaal. Het bestaat uit een zestal vezelvormige mineralen, die ook wel silicaten genoemd worden. De asbestvezels zijn minuscuul en alleen zichtbaar onder een microscoop. Vooral in landen als Canada, Australië, Italië en Griekenland komt asbest voor, het materiaal wordt gedolven uit mijnen.

De vezels worden onder verdeeld in twee verschillende soorten:

 • Spiraalvormige vezels, chrysotiel, ook wel bekend als wit asbest.
 • Rechtvormige vezels, amosiet, waaronder blauw/bruin/geel/grijs en groen asbest.

Het soort asbest is alleen te herkennen aan het ruwe asbest. Wanneer het ruwe asbest verwerkt wordt, kan de soort alleen nog maar vastgesteld worden aan de hand van een laboratoriumanalyse.

Vormen AsbestVormen asbest

Er bestaan twee vormen van asbest, die zijn hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest.

Hechtgebonden asbest

Deze vorm van asbest is niet zo zeer gevaarlijk. De asbestvezels zijn goed gehecht aan het product, waardoor de vezels niet zo snel vrijkomen. Een voorbeeld van hechtgebonden asbest is asbestcement.

Niet-hechtgebonden asbest

Deze vorm van asbest met een niet-hechtgebonden structuur is wel gevaarlijk. De vezels zorgen voor een gevaarlijke leefomgeving en zijn een gevaar voor de gezondheid van de mens. Bij deze vorm zijn de vezels niet goed gehecht aan het product waardoor de vezels snel vrijkomen. Daarnaast beschikken deze vezels over een hoger asbestgehalte, tussen de 75% en 100%.

Waar werd asbest vroeger voor gebruikt?

Sinds 1993 mag er geen asbest meer gebruikt worden, in dat jaar is het Asbestverbod ingesteld. Voor 1993 was asbest als materiaal erg geliefd in Nederland. Dit kwam voornamelijk omdat asbest goedkoop, brandveilig en isolerend was. Veelal in gebouwen, woningen, installaties en huishoudelijke producten was asbest te vinden.

In de meeste gevallen werd asbest verwerkt tot asbestcement en werd onder andere gebruikt voor golfplaten, afvoerpijpen en plantenbakken. Ook in warmtehoudende producten zoals kachels, strijkijzers, broodrooster en haardrogers is asbest te vinden.

Asbest is ook terug te vinden in:

 • Afzuigkappen
 • Vensterbanken
 • Vloerzeil
 • Plafondplaten
 • Dak- en trapbeschot
 • Verharding van wegen

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Asbestsanering? Eerst asbestinventarisatie

Omwille van de huidige regelgeving dient er eerst een asbestinventarisatie plaats te vinden voordat er asbest gesaneerd mag worden. Een asbestinventarisatie is een compleet asbestonderzoek en mag alleen uitgevoerd worden door asbestverwijderingsbedrijf met de juiste certificaten. Het bedrijf moet in het bezit zijn van een SC-540 certificaat.

Typen asbestinventarisatie

Er zijn drie verschillende typen asbestinventarisatie:

Type A

Het type A onderzoek is een volledig asbestonderzoek dat bestaat uit de onderstaande aspecten:

 • Desk research: er wordt ingelezen in de beschikbare documentatie.
 • Een persoonlijk gesprek met de eigenaar of de beheerder van het pand.
 • Daarna wordt het pand nauwkeurig onderzocht.
 • Monsters van verdachte materialen worden afgenomen.
 • Vervolgens worden deze monsters in het laboratorium onderzocht.
 • Tenslotte wordt er een rapport gemaakt van alle resultaten.

Type B

Een type B onderzoek is een aanvulling op een complete asbestinventarisatie. Wanneer een asbestinventarisatie wordt uitgevoerd en men aanneemt dat er niet waarneembaar asbest aanwezig is, wordt een type B onderzoek begonnen. Gedurende dit onderzoek worden ook funderingen en bouwconstructies onderzocht.

Houdt u er rekening mee dat het type B onderzoek een destructief onderzoek is. Tijdens dit onderzoek vinder er sloopwerkzaamheden plaats. Vandaar dat het ook verplicht is om een type B onderzoek altijd door een gecertificeerde asbestverwijderaar uit te laten voeren.

Type 0

Het type 0 onderzoek is qua opzet gelijk aan een asbestinventarisatie alleen dan kleiner. Dit onderzoek wordt uitgevoerd voor panden die nog op dat moment nog in gebruik zijn. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuw huis heeft gekocht en wilt weten of er asbest aanwezig is in het huis.

De mogelijkheden voor subsidie

Sinds 1 januari 2016 is er een overeenkomst afgesproken om u tegemoet te komen bij het verwijderen van asbest. Deze subsidieregeling geldt alleen voor asbestdaken. Wanneer u een asbestdak heeft en deze laat saneren kunt u hier subsidie voor aanvragen. De subsidieregeling is ingevoerd om de asbestdaken sneller te laten verdwijnen. Voor 2024 dienen alle asbestdaken gerenoveerd te zijn.

Doelgroep asbest subsidie

De subsidieregeling is voor iedereen met een asbestdak bestemd. Zowel particulieren, bedrijven als non-profitinstellingen en de overheid komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidie kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er zijn echter een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen:

 • De subsidieregeling is gelding voor asbestdaken met een minimale afmeting van 35 vierkante meter.
 • Het is verplicht om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf de renovatie uit te laten voeren.
 • De subsidie aanvraag kan tot 6 maanden na de renovatie aangevraagd worden.
 • Het is mogelijk om tot 31 december 2019 een aanvraag in te dienen.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie wordt bepaald door het aantal vierkante meter verwijderd asbestdak. Er wordt een bedrag per vierkante meter uitgekeerd. Dit bedrag is €4,50 per vierkante meter. Er geldt een maximaal bedrag per adres van €25.000.

Budget asbest subsidie

Per jaar wordt er een budget voor de subsidie regeling vastgesteld. Wanneer u een aanvraag voor de subsidie heeft ingediend maar het budget voor het betreffende jaar is al bereikt, wordt uw aanvraag automatisch opgeschoven naar 1 januari van het volgende kalenderjaar.

Heeft u nog vragen over de subsidie? Of ontvangt u graag meer informatie over deze regeling? Neem dan contact op met Asbest Centraal.

Wat zijn de kosten asbest verwijderen?

Is er asbest in uw huis, pand of object gevonden en wilt u dit laten verwijderen? Dan vraagt u zicht waarschijnlijk af, wat kost asbest verwijderen? Iedere situatie is bij het verwijderen van asbest uniek en daarom is ook iedere prijsopgave uniek.
Bent u benieuwd naar asbest verwijderen kosten? Neem voor een offerte contact op met Asbestcentraal. Gezamenlijk bespreken we uw situatie. Na dit kennismakende gesprek ontvangt u van ons een offerte voor een asbestinventarisatie.

Tijdens de asbestinventarisatie wordt pas duidelijk wat de omvang is van het asbest. Nadat we het rapport van de inventarisatie hebben ontvangen maken we voor u persoonlijke offerte voor het verwijderen van asbest. Met deze offerte krijgt u dan ook antwoord op de vraag: ‘Wat kost asbest verwijderen?”.

Wanneer u een akkoord geeft op de offerte plannen we gezamenlijk een afspraak in voor het verwijderen van asbest.

Bij Asbestcentraal staan we voor transparantie. U vindt op onze offertes geen kleine lettertjes. Heeft u vragen over de kosten asbest verwijderen? Neem dan contact op met een medewerker van Asbestcentraal.

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Daarom voor Asbestcentraal kiezen

Laat uw asbest verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Asbestcentraal beschikt over de juiste certificaten en jarenlange ervaring. Alle asbestwerkzaamheden worden door Asbestcentraal op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd.

Als relatie van Asbestcentraal geniet u van de volgende voordelen:

 • Jarenlange ervaring in asbestwerkzaamheden
 • Voor alle werkzaamheden één aanspreekpunt
 • Inventarisatie, verwijdering en renovatie onder één dak
 • Duidelijke offertes zonder kleine lettertjes
 • Optimale bereikbaarheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Professioneel team
 • Gratis een deskundig advies

Binnen ons bedrijf hanteren we korte communicatielijnen waardoor uw opdracht snel wordt uitgezet en uitgevoerd.

Contact Asbest Verwijderen KostenContact

Heeft u nog vragen over de kosten verwijderen asbest? Of ontvangt u graag een offerte of prijsindicatie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Bij Asbestcentraal zijn we te bereiken op:

Telefoon:085-483 9847

E-mail:info@asbestcentraal.nl

Veelgestelde vragen over asbest verwijderen kosten

Wat kost asbest verwijderen?

Iedere situatie is bij het verwijderen van asbest uniek en daarom is ook iedere prijsopgave uniek. Voorafgaand aan het verwijderen van asbest dient er eerst een asbestinventarisatie plaats te vinden. Voor deze inventarisatie kunt u een offerte opvragen bij een medewerker van Asbestcentraal. Tijdens de inventarisatie wordt er een helder beeld geschetst over de omvang van asbest. Aan de hand van het inventarisatierapport wordt vervolgens door Asbestcentraal een persoonlijke offerte opgemaakt voor het verwijderen van asbest.

Is er subsidie beschikbaar voor het verwijderen van asbest?

Ja, dat is er zeker. Sinds 1 januari 2016 is er een subsidieregeling voor het verwijderen van asbest. Let op, deze regeling is alleen geldig voor het verwijderen van asbestdaken. Particulieren, bedrijven, non-profitinstellingen en overheidsgebouwen kunnen een subsidie aanvragen. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

 • De subsidieregeling is gelding voor asbestdaken met een minimale afmeting van 35 vierkante meter.
 • Het is verplicht om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf de renovatie uit te laten voeren.
 • De subsidie aanvraag kan tot 6 maanden na de renovatie aangevraagd worden.
 • Het is mogelijk om tot 31 december 2019 een aanvraag in te dienen.

Er wordt een bedrag per vierkante meter uitgekeerd. Dit bedrag is €4,50 per vierkante meter. Het maximale bedrag per adres is €25.000.