Asbest in huis? Schakel Asbestcentraal In!

Asbest in huisAsbest in huis opgemerkt? Schakel dan Asbestcentraal in! Voor alle asbestzaken kunt u bij ons terecht. Wij zijn een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf in asbestinventarisatie, asbest verwijdering en herstelwerkzaamheden. Bij ons weet u gegarandeerd zeker dat wij onze werkzaamheden zorgvuldig en veilig uitvoeren. Wij staan 24/7 voor u klaar om u te ontzorgen bij asbestproblemen.

Asbest in huis wat nu?

Heeft u een asbesthoudend materiaal, object of product in uw huis opgemerkt en vraagt u zich af wat de vervolgstappen zijn? Het belangrijkste is dat u snel actie onderneemt. Asbest moet snel verwijderd worden, omdat het zeer gevaarlijk is voor uw gezondheid als het ingeademd wordt. Zeker als u met niet-hechtgebonden asbest te maken heeft. Hieronder leggen wij uit welke asbest soorten u tegen kunt komen in uw woning.

Soorten asbest

Asbest bestaat uit een groep natuurlijke mineralen. Deze mineralen bestaan uit naaldachtige vezels. In materialen, producten, objecten, gebouwen en woningen is wit asbest, blauw asbest of bruin asbest toegepast.

Niet alle asbest is direct gevaarlijk voor de gezondheid. In uw woning kunt u te maken hebben met 2 soorten asbest.

 • Hechtgebonden asbest: zitten de asbestvezels stevig verankerd in het basismateriaal. Dit asbestsoort is volgens deskundigen niet direct gevaarlijk voor de gezondheid, behalve als het bewerkt wordt (slopen, zagen of boren).
 • Niet-hechtgebonden asbest: zitten de asbestvezels niet stevig verankerd in het basismateriaal, waardoor er asbestvezels vrijkomen. Dit asbestsoort is zeer gevaarlijk voor de gezondheid.

Twijfelt u of u te maken heeft met hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest? Asbestcentraal geeft u graag meer informatie. Neem direct contact met ons op.

Zelf verwijderen of verwijderen door een professioneel asbestbedrijf

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest, u heeft natuurlijk liever geen asbest in uw woning. Ook bij hechtgebonden asbest kunnen er asbestvezels vrijkomen door bewerking. Een asbestvrij huis is veiliger voor uw gezondheid en daarnaast geruststellender.

Als particulier mag u een kleine hoeveelheid, niet meer dan 35 vierkante meter, asbesthoudend materiaal verwijderen. Voordat u tot verwijdering overgaat, is het verplicht om eerst de asbestverwijdering te melden bij uw gemeente. Daarnaast moet u er zeker van zijn dat er geen asbestvezels vrij komen en moet asbest volgens bepaalde strenge regels verwijderd worden. Dit is vaak nog moeilijk in te schatten, als u geen ervaring hebt met asbesthoudende materialen of producten.

Het is altijd verstandig om een professioneel bedrijf rondom asbestzaken in te schakelen. Gecertificeerde asbest bedrijven zijn deskundigen op het gebied van asbest en zijn ervaren in het aanpakken van problemen rondom asbest.

Schakel Asbestcentraal in!

Door Asbestcentraal in te schakelen, een gecertificeerd bedrijf rondom asbestzaken, weet u zeker dat het verwijderen van asbest op een veilige en juiste manier gebeurt. Zo hoeft u geen zorgen te maken om uw eigen gezond en wordt asbest binnen een kort tijdsbestek volledig verwijderd.

*Voordat asbest verwijderd wordt, dient er eerst een asbestinventarisatie te worden uitgevoerd door een gecertificeerd asbest bedrijf. Asbestcentraal is naast het verwijderen van asbest expert in het uitvoeren van asbestinventarisatieonderzoeken.

Vrijgekomen asbest in huis wat nu?

Heeft u asbesthoudend materiaal in uw woning beschadigd en vraagt u zich af wat u nu moet doen? Volg dan de volgende stappen.

Stap 1: Zorg ervoor dat het materiaal niet verder beschadigd wordt.
Stap 2: Ga vooral niet vegen of stofzuigen! Hierdoor worden de asbestvezels verspreid.
Stap 3: Sluit de ruimte zo snel mogelijk en goed af.
Stap 4: Bel direct Asbestcentraal op telefoonnummer 085-4839847. Vraag om advies wat u nog meer kunt doen. Laat daarnaast een asbestinventarisatie uitvoeren door Asbestcentraal om de omvang van de asbestbesmetting vast te stellen.
Stap 5: Maak vervolgens een afspraak met Asbestcentraal om het asbest binnen een kort tijdsbestek te verwijderen en te vervoeren.
Stap 6: Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Neem dan direct contact op met uw huisarts of GGD.

Waar asbest in huis?

AsbestplafondAls uw huis voor 1993/1994 gebouwd is, dan heeft de woning een verhoogde kans op asbest. In uw woning kan asbest op verschillende plaatsen verwerkt zitten. Hieronder noemen wij een aantal plekken in huis waar over het algemeen asbest verschuilt.

 • Aftimmering zolder: Karton of vezelplaat met asbest of plaatmateriaal van asbestcement.
 • Installaties, zoals boilers of cv ketels: Afvoerbuis van asbestcement. Asbesthoudend vezelplaat, karton, cement of grip rondom isolatie rond afvoerbuizen. Asbest in pakkingen en afdichtkoorden. Asbesthoudende plaat onder cv ketels.
 • Afvoerpijpen: Asbesthoudend cement, karton of vezelplaat bij aftimmering rondom dakvervoer. Afvoerkanaal gemaakt van asbesthoudend cement.
 • Stortbak, riolering en verlaagde plafond: Een afdekplaat van asbestcement op de stortbak. Ventilatiekanaal gemaakt van asbesthoudend cement. Riolering, standleiding gemaakt van asbesthoudend cement. Verlaagde plafond of wandbekleding van asbesthoudend cement of vezelplaat.
 • Tussenwanden: Aftimmering en bekleding met asbesthoudend karton, cement of vezelplaat. Systeemwanden met asbesthoudend cement.
 • Asbestpluggen of koorden voor schroeven
 • Vensterbank en vloerbekleding: Vensterbank van asbesthoudend cement of kunstmarmer. Vloerzeil met onderlaag van asbesthoudend papier. Ondervloerplaten van asbesthoudend karton. Asbest in aftimmering achter radiatoren.
 • Vensterbank en aftimmering onder kozijn: Vensterbank van asbesthoudend kunstmarmer. Aftimmering van asbesthoudend karton, cement of vezelplaat.
 • Vloerzeil of vloertegels: Asbest in (gemarmerde) vinyltegels, onderlaag van een vloerzeil van asbesthoudend papier. Asbesthoudend lijm.
 • Schouw en rookgaskanaal: Schouw van asbestcement of asbesthoudend kunstmarmer. Plaat achter of onder de gashaard/kachel van asbesthoudend cement of karton. Asbestpakkingen of koorden in gaskachel of haard. Sierstrips van asbestcement. Afvoerkanaal van asbestcement. Aftimmering rond schoorsteen doorvoer van asbesthoudend karton, cement of vezelplaat.
 • Geisers: Afdicht koord of pakkingen van asbest in een geiser.
 • Meterkasten: Aftimmering van asbest in de meterkast. Bekleding meterkastdeur en bovenlicht met asbesthoudend cement, karton of vezelplaat. Afdekplaat/kruipruimte luik van asbestcement.
 • Huishoudelijke/verwarmde apparaten: bijvoorbeeld een haardroger of broodrooster.

Bron: www.infomil.nl

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

De diensten van Asbestcentraal

Bij Asbestcentraal vindt u 3 specialisaties onder één dak. Wij bieden alle diensten aan die nodig zijn om asbestproblemen aan te pakken. Bij ons kunt u terecht voor een asbestinventarisatie, verwijdering van asbest en het herstellen van asbestschade.

Asbestinventarisatie

Een asbestinventarisatie wordt uitgevoerd om te onderzoeken of er asbest aanwezig is. Ook als asbest verwijderd dient te worden, moet er vooraf een asbestinventarisatie uitgevoerd worden. De gemeente heeft een asbestinventarisatierapport nodig om een vergunning te verlenen voor het verwijderen van asbest. Daarnaast is bij sloop of renovatie van uw woning wettelijk verplicht om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren.

Asbestcentraal beschikt over een SC-540 certificaat, dat betekent dat wij een volledig asbestonderzoek mogen uitvoeren.

Bij een asbestinventarisatie worden de volgende stappen uitgevoerd:

 • Deskresearch uitvoeren, door middel van het bestuderen van documenten en de tekening van de woning van de eigenaar;
 • Bekijken of er asbesthoudende of asbestverdachte materialen zijn toegepast;
 • Het voeren van een interview met de eigenaar van de woning, om de historie van het huis op het gebied van asbest te achterhalen;
 • Het inspecteren bij de woning;
 • Monstername van asbestverdachte materialen in de woning;
 • De afgenomen monsters worden geanalyseerd door een RvA geaccrediteerd laboratorium;
 • Op het einde wordt er een rapportage opgesteld. In deze rapportage staan de foto’s, bevindingen, resultaten analyses en de locaties waar het asbest zich bevindt in de woning. Daarnaast worden adviezen gegeven voor asbestverwijdering.

Asbest verwijderenAsbest verwijdering en vervoeren

Ook zijn wij een gecertificeerd bedrijf in het verwijderen en afvoeren van asbest. Dit vereist een zorgvuldige en veilige aanpak. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van asbest verwijderen en vervoeren, waardoor ze precies weten hoe ze te werk moeten gaan. Bij ons bent u ervan verzekerd dat het verwijderen en vervoeren van asbest op een veilige en grondige manier uitgevoerd wordt.

Asbestschade herstellen

Daarnaast zorgen onze specialisten ervoor dat uw woning, maar bijvoorbeeld ook kantoorpand, weer perfect hersteld wordt. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het herstellen van panden. Asbest kan flinke schade achterlaten na verwijdering. Asbestcentraal zorgt ervoor dat uw woning in detail weer netjes uit komt te zien.

Kosten en subsidie

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van een asbestinventarisatie en het verwijderen van asbest? Neem zo snel mogelijk contact met ons op, voor een vrijblijvende offerte van een asbestinventarisatie of voor een prijsindicatie van asbestverwijdering, via telefoonnummer 085-4839847 of via de mail info@asbestcentraal.nl. Na een asbestinventarisatie kunnen wij een op maat gemaakte offerte voor u opstellen.

Subsidie

Is er asbest aanwezig in de daken van uw woning? Dan heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken. Deze regeling is per 1 januari 2016 ingegaan. De overheid wil dat voor 2024 alle asbestdaken in Nederland verwijderd zijn.

Voordelen van Asbestcentraal

Asbestcentraal staat voor professionaliteit, veiligheid en zorgvuldigheid. Daarnaast geniet u bij ons van de volgende voordelen:

 • Gecertificeerd bedrijf rondom asbestzaken (SC-540 certificaat)
 • 3 expertisegebieden onder één dak: asbestinventarisatie, asbest verwijderen en vervoeren en herstellen van asbestschade
 • Voert werkzaamheden uit voor verschillende doelgroepen, zoals particulieren, woningcorporaties, eigenaren van onroerend goed, VvE’s, onderwijsinstellingen en overheden
 • Staat 24/7, 365 dagen per jaar voor u klaar om u te ontzorgen bij asbestproblemen
 • Regelt de sloopvergunning voor asbest verwijderen en meldt het einde van de werkzaamheden rondom asbest bij uw gemeente
 • Klantvriendelijke en deskundige medewerkers
 • Hanteert voordelige tarieven

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Contactgegevens Asbestcentraal

Vragen rondom asbest? Asbestcentraal beantwoordt graag al uw vragen! Daarnaast kunt u op het onderstaande telefoonnummer of via de mail een afspraak maken voor een asbestinventarisatie, asbestverwijdering (en vervoeren) en/of voor herstelwerkzaamheden.

Telefonisch contact
Voor vragen belt u naar het volgende nummer: 085-4839847

E-mail contact
Wij zijn ook bereikbaar via de e-mail. Stuur uw vragen naar : info@asbestcentraal.nl

Openingstijden
Asbestcentraal is 24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar.

Bel ons direct als er een asbestcalamiteit voordoet bijvoorbeeld bij storm, brand of sloop- en verbouwwerkzaamheden!

Veelgestelde vragen

Asbest huis, wat nu?
Als u een asbest huis heeft, dan is het belangrijk dat u het asbest zo snel mogelijk verwijdert. Asbest is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. U mag zelf tot 35 vierkante meter asbesthoudend materiaal verwijderen, maar daar zitten strenge regels en risico’s aan verbonden. Heeft u daarnaast geen ervaring met het verwijderen van asbest? Dan is het verstandig om deze werkzaamheden over te laten aan een professioneel bedrijf rondom asbestzaken. Schakel gelijk een gecertificeerd asbest bedrijf in, zoals Asbestcentraal. Wij zijn expert in het verwijderen en vervoeren van asbest. Bij ons weet u gegarandeerd zeker dat alles op een zorgvuldige en veilige manier uitgevoerd wordt.

Welke diensten biedt Asbestcentraal nog meer aan?
Naast dat wij gespecialiseerd zijn in asbest verwijderen en vervoeren, zijn wij ook gespecialiseerd in het uitvoeren van een asbestinventarisatie en het herstellen van asbestschade.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie voor het verwijderen van asbest in mijn huis?
De overheid verleent alleen subsidies voor het verwijderen van asbestdaken. Dit geldt voor particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De overheid wil dat voor 2024 alle asbestdaken in Nederland verwijderd zijn.