Asbestcentraal Verwijdert Uw Asbest Dakbeschot Volledig

Asbest DakbeschotIs er in uw dakbeschot asbest gevonden? Asbest in dakbeschot is in eerste instantie niet gevaarlijk omdat het niet in aanraking komt met de buitenlucht. Wilt u uw asbest dakbeschot laten verwijderen? Kies dan voor een professionele partij.

Laat Asbestcentraal uw asbest dakbeschot verwijderen. We hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van asbest en het saneren van dakbeschot. Uw dakbeschot wordt door een vakman verwijderd en gerenoveerd. Neem vandaag nog contact op met Asbestcentraal voor een vrijblijvende offerte.

Inhoud

Asbest: de gevaarlijke duizendpoot

Momenteel zijn we ons ervan bewust dat asbest gevaarlijke gevolgen kan hebben op de gezondheid van de mens. Jaren geleden waren we daar absoluut niet van bewust. Asbest is dan ook veelvuldig gebruikt in duizenden producten.

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal natuurlijke mineralen met een vezelstructuur, silicaten genoemd. De silicaten bestaan uit minuscule vezels die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Hierdoor is asbest slecht waarneembaar.

Asbestvezels zijn onder te verdelen in twee groepen:

 • De spiraalvormige, wit asbest.
 • De rechtvormige, waaronder blauw/bruin/geel/grijs en groen asbest.

Alleen aan de kleur van het ruwe asbest kan men zien tot welke groep het behoort. Wanneer de asbest wordt verwerkt kan alleen laboratoriumanalyse nog uitsluitsel geven.

De verschillende uitgangspunten van asbest

Asbest werd vroeger met of zonder bindmiddel veel verwerkt in producten. Het werd ook gecombineerd met cement, gips, karton of lijm. In veel gebouwen en woningen is asbest gebruikt.

Voornamelijk werd asbest verwerkt tot asbestcement. Dit cement werd veelal voor daken gebruikt en dan met name voor golfplaten.

Asbest werd ook gebruikt voor:

 • Schoorsteenpijpe
 • Plantenbakken
 • Kachels
 • Onderlaag voor vloeren
 • Verharding van wegen
 • Dakbeschot

Asbest in dakbeschot

Het dakbeschot is een weerbestendig, houten plaatwerk dat is bevestigd op dakspanten. Hierop rust de dakbedekking of de pannenconstructie.

In het dakbeschot van uw woning kan asbest voorkomen. De asbest is dan verwerkt in het dakbeschot. U hoeft niet direct groot alarm te slaan, er is geen reden voor paniek. Het asbest is toegepast op dunne platen en zorgt voor een beter isolatie. Daarnaast kan asbest zeer goed tegen hoge temperaturen waardoor het zeer brandveilig is. Het asbest dat in de platen is gebruikt wordt hechtgebonden asbest genoemd. Bij deze soort asbest is het niet mogelijk dat er asbestvezels vrijkomen. De vezels zitten als het ware opgesloten in de platen.

Hechtgebonden asbest in uw dakbeschot is niet gevaarlijk. Doordat de asbest zich binnenin uw huis bevindt kan het niet in contact komen met de buitenlucht. De asbesthoudende platen zijn erg sterk en zitten goed verborgen. De platen worden niet aangetast door verschillende weersomstandigheden zoals, regen, wind en hagel.

Vindt u het geen prettig idee dat er asbest in uw huis zit? Dat begrijpen we bij Asbestcentraal maar als te goed. We renoveren graag uw dakbeschot en zorgen voor een asbestvrij huis. Wilt u graag het dakbeschot laten inventariseren? Neem dan vandaag nog contact op met Asbestcentraal, een medewerker komt graag bij u langs.

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Asbest dakbeschot gevonden? Eerst asbestinventarisatie

Asbest Dakbeschot InventarisatieDe eerste stap naar een gerenoveerd en asbestvrij dak is een onderzoek. Uw dakbeschot wordt onderzocht op bepaalde punten. De omvang van het onderzoek is afhankelijk van het aantal aanwezige asbest. Een professioneel bedrijf kan op verschillende manieren een asbestonderzoek uitvoeren. Dit kan namelijk door middel van een quick scan, een globaal onderzoek of een compleet asbestonderzoek.

Wanneer uw dakbeschot gerenoveerd moet worden is het vanwege de recente regelgeving verplicht om eerst een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Een asbestinventarisatie is gelijk aan een compleet asbestonderzoek. De inventarisatie mag alleen uitgevoerd worden door een professioneel asbestinventarisatiebedrijf. Dit bedrijf moet in het bezit zijn van een SC-540 certificaat.

De asbestinventarisatie van uw dakbeschot wordt op de volgende manier gerealiseerd:

 • Als eerste worden documenten zoals bouwtekeningen onderzocht
 • Vervolgens volgt er een persoonlijk gesprek met u over de bouwgeschiedenis
 • Een medewerker komt daarna uw asbest dakbeschot bezichtigen
 • Door de medewerker worden monsters van het asbest afgenomen
 • Daaropvolgend worden de monsters in het laboratorium bestudeerd
 • Uiteindelijk wordt het rapport met bevindingen opgesteld door een medewerker

Asbest dakbeschot verwijderen: de kosten

Wilt u uw asbest dakbeschot laten renoveren? Het renoveren van uw asbest dakbeschot is een flinke klus en moet uitgevoerd worden door een professioneel bedrijf.
Asbestcentraal is een transparant bedrijf, we hechten veel waarde aan de openheid van kosten. Bij ons vindt u geen kleine lettertjes op de offerte en er komen later ook geen onverwachte kosten bij.

De eerste stap richting een offerte is contact met ons opnemen. Dit kan per e-mail of per telefoon. Een medewerker van Asbestcentraal voorziet u van een offerte voor een inventarisatie en/of van een prijsindicatie voor het verwijderen van asbest.

Samen maken we een afspraak voor een asbestinventarisatie. Tijdens deze inventarisatie wordt de omvang van de werkzaamheden duidelijk. Vervolgens stelt een medewerker van Asbestcentraal een persoonlijke offerte voor het verwijderen van asbest voor u op aan de hand van het inventarisatierapport. Wanneer u de offerte goed heeft doorgelezen en akkoord gaat wordt de dakschot renovatie ingepland.

Subsidie

Helaas is het alleen mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het renoveren van asbestdaken. Deze regeling is sinds begin 2016 ingesteld om het saneren van asbesthoudende daken te versnellen. Vanaf 2024 geldt er namelijk een verbod op asbesthoudende daken. Dit verbod is alleen geldig voor asbest dat zich buiten het gebouw of huis bevindt en dus niet aan de binnenkant van gebouwen of huizen, zoals een dakbeschot.

Daarom kiezen voor Asbestcentraal

Voor het renoveren van uw asbest dakbeschot wilt u uiteraard graag een vakman inschakelen. Een gecertificeerd bedrijf dat jarenlange ervaring heeft met het verwijderen van asbest en het renoveren van een dakbeschot. Wanneer u dit zoekt is Asbestcentraal de juiste partner voor u. We beschikken over jarenlange ervaring binnen de asbestverwijderingsbranche. Naast de renovatie van een asbest dakbeschot renoveren we ook asbestdaken met golfplaten en andere asbesthoudende dakbedekking.
De kracht van Asbestcentraal is dat we één centraal aanspreekpunt zijn voor al uw werkzaamheden. Alle verschillende fasen worden door ons uitgevoerd, van de inventarisatie tot verwijdering en renovatie. Daarnaast houden we u goed op de hoogte door heldere communicatie. Het team van Asbestcentraal bestaat uit adviseurs en vakmannen die tot uw beschikking staan.
We vinden transparantie en openheid erg belangrijk. Daarom ontvangt u van Asbestcentraal een duidelijke offerte zonder addertjes onder het gras. Ook tijdens of na de renovatiewerkzaamheden ontvangt u geen offerte voor bijkomende kosten. Heeft u nog vragen over de offerte? Neem dan contact op met een medewerker van Asbestcentraal.
Door goede communicatie en de juiste afstemming wordt uw dakbeschot snel gerenoveerd. Voor onze vakmannen is het van belang dat de ruimte waar het dakbeschot zicht bevindt vrij is van objecten. Bij een goede bereikbaarheid kunnen onze medewerkers het werk goed en snel uitvoeren.
De mogelijkheid bestaat dat er ook op een andere plek in uw huis of daarbuiten asbest is gevonden. Het is verstandig om dit in één keer te laten renoveren. De keuze is uiteraard aan u.

Vragen of een offerte ontvangen? Bel ons: 085-483 98 47, mail:info@asbestcentraal.nl of vul onderstaand formulier in:

Contact opnemen over asbest dakbeschot

Heeft u een vraag over asbest dakbeschot verwijderen? Of wilt u graag een afspraak inplannen voor een asbestinventarisatie? Neem dan contact met ons op! We zijn bereikbaar per telefoon en email.

Telefoon:085-483 9847
E-mail: info@asbestcentraal.nl

Veelgestelde vragen over asbest dakbeschot

Wat is asbest?Wat houdt asbest eigenlijk in?
Asbest is een verzamelnaam voor een aantal natuurlijke mineralen met een vezelstructuur, silicaten genoemd. De silicaten bestaan uit minuscule vezels die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Hierdoor is asbest slecht waarneembaar.

Asbestvezels zijn onder te verdelen in twee groepen:

 • De spiraalvormige, wit asbest.
 • De rechtvormige, waaronder blauw/bruin/geel/grijs en groen asbest.

Wat is een asbestinventarisatie?
Wanneer u asbest heeft ontdekt of vermoedt dat er asbest in uw huis of gebouw aanwezig is, is het verstandig om contact met ons op te nemen. Als eerste wordt er een onderzoek verricht. Het kan zijn dat er een quick scan plaatsvindt, een globaal onderzoek wordt uitgevoerd of dat er een volledig asbestonderzoek nodig is.

Wanneer een object gerenoveerd moet worden, zoals bij een dakbeschot, is het verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Een inventarisatie staat gelijk aan een volledig asbestonderzoek. De asbestinventarisatie mag alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd en erkend asbestinventarisatiebedrijf. Tijdens deze inventarisatie wordt uw huis onderzocht op asbest en worden er monsters afgenomen en geanalyseerd. Uiteindelijk wordt er een inventarisatierapport opgemaakt.